Uslovi korišćenja

Dobro došli na Druga Priča

Molimo Vas pažljivo pročitajte Uslove Korišćenja prije upotrebe web sajta servisa Druga Priča. Uslovi Korišćenja predstavljaju sporazum između Vas i Druga Priča kojim su obuhvaćena sva pravila pod kojima možete koristiti Sajt i usluge našeg Servisa. Nastavljanjem korišćenja Sajta potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i složili se sa navedenim uslovima.

Osobama mlađim od 18 godina nije dozvoljena registracija na servisu Druga Priča.

Korišćenje Sajta i objavljenih sadržaja

Sadržaji objavljeni na Sajtu u opisivanju služi isključivo za generalno informisanje i Druga Priča zadržava pravo da bez najave mijenja objavljene informacije ne nudeći nikakve garancije vezano za preciznost istih.

Zabranjeno je reprodukovanje cijelog ili dijelova Sajta osim u slučajevima kada je to pismenim putem odobreno od strane Druga Priča.

Sajt sadrži materijale (tekst, slike, softver, grafike…) koji su cijeli ili dijelom dobijeni iz resursa Druga Priča i drugih izvora, a koji su zaštićeni autorskim pravima, žigom i drugim zakonima.

Slažete se da Sajt nećete koristiti u svrhe slanja i postavljanja poruka ili materijala koji su nezakoniti, uznemirujući, uvredljivi, vulgarni, prijeteći, seksualno orijentisani, rasno uvredljivi, pornografski ili krše bilo koji zakon i time štete poslovanju Druga Priča ili nanose neku drugu vrstu štete, odgovornosti ili troška.

Promjene u Uslovima Korišćenja

Druga Priča zadržava pravo da u bilo kom trenutku, po sopstvenom nahođenju, mijenja Uslove Korišćenja i ispravlja moguće greške i propuste sve u cilju obostrane zaštite i poboljšanja poslovanja. Ove radnje će se obavljati bez prethodne najave a  korisnici će narednom upotrebom Sajta potvrditi da se slažu i prihvataju nastale promene.

Druga priča Servis

Vrijeme naručivanja i dostave (Slotovi)

Sve Vaše narudžbe moraju biti obavljene i potvrđene u naznačenim vremenskim intervalima sa dovoljnim razmakom između vremena naručivanja i dostavnog slota ( I Slot: 09:00-11:30, II Slot: 14:00-16:00 i III Slot 18:00-20:30) kako bi naše osoblje imalo dovoljno vremena za pripremu naruđbi i izvršenje dostave bez ugrožavanja kvaliteta namirnica i usluge. Minimalno vrijeme za naručivanje je 180 minuta prije početka Slota (primer: do 06:00 primamo narudžbe za I Slot; do 11:00 za II Slot; do 15:00 za III Slot); za sve narudžbe nastale u trenutku kada je do početka željenog Slota ostalo manje od 180 minuta ne možemo garantovati ispunjenje narudžbe i obavljanje dostave ali ćemo učiniti sve što je u našoj moći da obavimo i ove narudžbe, o procesu nad ovim narudžbama kupac će biti pravovremeno obaviješten. Narudžbe naručene na 30 i manje minuta do početka Slota neće biti uzimane u razmatranje i pripremu.

Otkazivanje narudžbe

Otkazivanje narudžbe je dozvoljeno do 30 minuta prije početka odabranog Slota. Niste u obavezi nikakvu nadoknadu ili obeštećenje u ovim situacijama ali učestalim otkazivanjem možete nas dovesti u neprijatnu poziciju da moramo odlučivati o ograničavanju ili potpunom ukidanju usluge prema Vama. O ovoj mjeri bi Vas pravovremeno obavijestili putem email-a ili telefonskim putem i ona predstavlja zaštitnu mjeru kako bi očuvali resurse, kvalitet i svježinu namirnica kao i kontinuitet redovne usluge prema kupcima.

Izmjene u narudžbi

Svaka izmjena u već načinjenoj narudžbi, kao i otkazivanje iste, je moguća do 30 minuta prije početka Slota. Možete dodavati ili brisati artikle i mijenjati količine, takođe možete mijenjati Slot, odnosno odabrati naredni. Ove radnje možete izvršiti ulaskom u Vašu Korpu odnosno na Vaš Račun.

Napomena: Izmjene u narudžbi ne garantuju zadržavanje prvobitnih cijena artikla kao i dostupnost. U slučaju izostanka željenih proizvoda sa trenutnog stanja bićete obaviješteni putem email-a ili telefonskim pozivom kako bi se mogle izvršiti konačne modifikacije, zamjene i prilagođavanja izostalih artikala i narudžba konačno realizovala.

Reklamacije i povrat narudžbe

Iako se Druga Priča trudi i kao prioritet postavlja dostavljanje visoko kvalitetnog proizvoda povremeno će povrat biti neophodan, usjled neslaganja u realnim i željenim osobinama proizvoda ili nekim drugim razlozima.

Praksa Druga Priča Servisa je da na licu mjesta prilikom uručenja kupac pregleda dostavljena dobra i odmah izrazi neslaganje sa kvalitetom ili nekim drugim osobinama određenog artikla. Bez dovođenja u pitanje Vašeg mišljenja mi odmah pristupamo narednim koracima. U novonastaloj situaciji nudimo nekoliko opcija:

  1. povrat artikla uz odbijanje njegove vrijednosti od naredne narudžbe
  2. zamjena proizvoda i naknadna dostava u narednom Slotu
  3. povrat cjelokupne narudžbe ako je kupac nezadovoljan većim brojem artikala

Da bismo izbjegli ove i slične situacije molimo Vas da prilikom kreiranja narudžbe odvojite vrijeme i pažljivo izvršite odabir što više opcija, pružajući nam dovoljnu količinu informacija kako bi što tačnije odabrali i spakovali Vaš željeni artikal.

Kretanje cijena i oscilacije u asortimanu

Mi u Druga Priča verujemo u obezbjeđivanje našim kupcima najboljeg dostupnog kvaliteta po najpovoljnijim tržišnim cijenama, vršeći komparaciju sa cijenama u vašem neposrednom okruženju. Nabavljamo najsvježije namirnice iz domaće proizvodnje, najčešće pripremane, sječene ili brane u ranim jutarnjim satima koje tokom celog puta od bašte/njive do praga/kuhinje skladištimo u kontrolisanim temperaturnim uslovima, sve u cilju očuvanja cjelovitosti, svježine i kvaliteta svakog pojedinačnog artikla.

Pored svih napora da ispunimo stoprocentno svaku narudžbu i ostvarimo visoke standarde kvaliteta, brzine i kontinuiteta, povremeno se može dogoditi da viši faktori na koje nemamo uticaj kao što su vremenski uslovi, doba sezone, ponuda iz uvoza, tržišni poremećaji odnosa potražnje-ponude i slično, onemoguće nabavku većih količina proizvoda ili čak obore dostupan kvalitet ispod standarda koje smatramo zadovoljavajućim, u tim slučajevima ako nismo u mogućnosti da ispunimo u potpunosti narudžbu ili budemo prinuđeni da ponudimo kvalitet nižeg nivoa ili na bilo koji način dođe u pitanje Vaše poverenje u naš servis, o svemu ćemo Vas obavijestiti u najkraćem vremenskom roku i ponuditi dodatne opcije. Očuvanje standarda zadovoljnog kupca je primaran faktor u našem poslovanju.

Trudićemo se da prikazane slike sa priloženim opisima budu što vjerodostojnije dostavljenim artiklima ali s obzirom na prirodu namirnica sa kojima poslujemo dolaziće do određenih, razumljivih varijacija. Zbog prirode proizvoda ne možemo snositi odgovornost u slučajevima kada realni dostavljeni artikal nije u potpunosti sa željama ili prikazanim sadržajem na Sajtu.

Gdje bude moguće postavićemo dodatne opcije koje će biti na raspolaganju a pomoću kojih ćete moći preciznije definisati željeni artikal i time nam pomoći da ispunimo Vašu narudžbu i željene osobine namirnice (veličina, boja, broj i slično). Ako artikal željenih osobina nije dostupan biće odabran onaj koji ima najpribližnije osobine.

Dostava naručenih proizvoda

Druga Priča tokom procesa dostave koristi vozila sa rashladnim sistemima u skladištenom prostoru kako bi se očuvao kvalitet i nepromijenjene prirodne osobine namirnica.

Da biste primili narudžbu morate se nalaziti na priloženoj adresi u trenutku dostave i omogućiti pristup našem dostavljaču kada je to onemogućeno raznim bezbjedonosnim sistemima (interfon i slično), dok u slučajevima gdje objekat u kome živite obezbeđuje lice postavljeno na ulaska (portir, vratar i slično) dužni ste da pravovremeno obavestite o dolasku našeg dostavljača. Postoji mogućnost uz Vaš pismeni pristanak, odobravanje kroz email, da narudžbu preuzme navedeno lice (zaposleni na ulazu u objekat) u slučaju kada Vi to niste u mogućnosti.

Nakon druge narudžbe možete odabrati alternativnu osobu na Vašoj adresi koja može preuzeti dostavljena dobra. Ova osoba će prihvatiti dostavljenu narudžbu pod istim uslovima koji bi važili i da ste lično bili prisutni.

Uzimajući u obzir prirodu proizvoda koje dostavljamo i moguću težinu pojedinačnih narudžbi imamo neke limite u cilju zaštite našeg osoblja i njihovog zdravlja. Zgrade bez liftova ne možemo usluživati iznad 5-og sprata, kada bruto težina narudžbe prelazi 18 kilograma namirnice se dostavljaju do 4-og sprata. Mi takođe ne tražimo od naših zaposlenih da namirnice nose preko 5-og sprata u zgradama u kojima je lift van funkcije.

Molimo sve naše kupce da poštuju ova ograničenja servisa i u navedenim stambenim uslovima limitiraju količine naručenih artikala ili ih mi možemo limitirati na Vaš zahtev. Ova ograničenja postoje samo iz razloga očuvanja zdravlja našeg osoblja stoga cijenimo i zahvaljujemo na vašem razumijevanju i saradnji.

Ukoliko dođe do nepredviđenih komplikacija ili vandrednih vremenskih uslova i Druga Priča Servis bude onemogućen da ispuni vrijeme odabranog Slota, o vanrednim uslovima i kašnjenju kupac će biti obaviješten u najkraćem roku kako bi se preduzele naknadne radnje, ili prekid i otkazivanje narudžbe ili nastavak dostave uz zakašnjenje.

Osoblje, dostavljači i svi ostali zaposleni u Druga Priča imaju dozvolu da prihvataju bakšiš ali kupci nemaju obavezu da pružaju materijalnu naknadu za obavljenu uslugu već po ličnom nahođenu ako su zadovoljni pruženom uslugom mogu nagraditi izvršioca usluge.

Načini plaćanja

Kako bi što više olakšali i Servis jednostavnijim učinili uveli smo dvije mogućnosti plaćanja koje sprovodimo prilikom dostave na željenoj adresi. Prvi način je gotovinskim plaćanjem u domaćoj valuti vrijednosti koja je iskazana na priloženom računu. Drugi način plaćanja je karticom s obzirom da naši dostavljači imaju na raspolaganju pos terminale koji nose sa sobom, omogućeno je ovakvo plaćanje na Vašem pragu. Ovaj način plaćanja je jednako bezbjedan kao i plaćanje karticom u bilo kojoj trgovini, uređaji koje koristimo su indentični kao i princip njihovog rada i obezbjeđivanja.

Pristup Druga priča Sajtu

Vi ste zaduženi za davanje i odgovorni za tačnost svih traženih podataka, telefonskog broja, asrese i svih ostalih potrebnih za pristup Druga Priča Servisu i Sajtu. Slažete se da ćete poštovati svaki zakon koji se odnosi na Vaše aktivnosti na Druga Priča Sajtu a u skladu sa propisanim Uslovima Korišćenja. Čitanjem i slaganjem sa Uslovima Korišćenja potvrđujete da ste punoljetno lice (starosti 18 i više godina) i da svjesno ulazite u ovaj obligacioni odnos prihvatanjem propisanih pravila, jasno razumijevši njihovo pravno dejstvo.

Pristup Druga Priča Servisu i Sajtu ostvaruje se kroz korišćenje korisničkog imena i lozinke koje ste lično odabrali prilikom registracije, shodno tome samo ste Vi odgovorni za svaki ovlašćeni i neovlašćeni ulazak na Vaš račun od bilo koje osobe. Slažete se da preuzimate svaku odgovornost za korišćenje Vaše lozinke kao i da ćete odmah po saznanju obavijestiti Druga Priča o neovlašćenoj upotrebi iste.

Molimo Vas pogledajte i pažljivo pročitajte Zaštitu Privatnosti koja se takođe odnosi na Vašu posjetu Sajtu Druga Priča i korišćenje Servisa Druga Priča kako bi Vam u potpunosti bio jasan naš odnos prema informacijama i pripadajuće odgovornosti.

DISKLAJMER

Izričito se slažete da upotrebu Druga Priča Servisa, Sajta i interneta činite na sopstveni rizik. U mjeri dozvoljenoj važećim zakonima Druga Priča se odriče davanja garancija bilo koje vrste. Za sve informacije navedene u sadržaju Sajta ne postoje garancije u ispravnost i tačnost istih, uz svo poštovanje prema izvorima iz kojih su sadržaji dobijeni i njihove tvrdnje, navode, istraživanja i statistike Druga Priča ne može garantovati vjerodostojnost objavljenih informacija.

Druga Priča ne garantuje da neće dolaziti do prekida i grešaka u radu Sajta i Servisa, kao ni da serveri koji su dostupni neće biti oslobođeni virusa ili drugih štetnih komponenti te stoga ne snosi nikakvu odgovornost za pojavu istih i moguće nastalu štetu.

Druga Priča kao i njeni zaposleni, direktori, agenti, predstavnici, djelioci njenih informacija ili bilo koji partneri sa kojima Druga Priča sarađuje i koji je na neki način predstavljaju neće biti odgovorni za štetu bilo koje vrste uključujući, bez ograničenja, direktnu, indirektnu, slučajnu, posljedičnu ili kaznenu štetu kao i gubljenje podataka, prihoda, profita i moguću nastalu štetu po vlasništvo.

Vaše isključivo pravo po navedenim uslovima je da prekinete korišćenje Druga Priča Servisa i da raskinete ovaj ugovor. Druga Priča zadržava pravo da ograniči ili ukine Vaše narudžbe kao i količinu Vaših narudžbi ili dijelova narudžbe.

Ovaj Ugovor je na snazi od trenutka kada ga prihvatite i nastaviće se u punoj snazi do trenutka raskida od jedne ili druge strane. Druga Priča može suspendovati ili prekinuti ovaj Ugovor ili Druga Priča Servis kao i ograničiti pristup određenim dijelovima Sajta i Servisa, u bilo koje vrijeme iz bilo kojeg razloga uz dostavljanje obavještenja. U slučaju raskida Ugovora sa Vaše strane Druga Priča zadržava pravo na naplatu svih dospjelih obaveza i nenaplaćenih računa nastalih prije Vašeg otkazivanja Druga Priča Servisa. Takođe ste odgovorni i dužni za nastale račune i zaduženja prema trećoj strani, ako takva zaduženja postoje, prije trenutka otkazivanja.

Kompletan Ugovor

Uslovi Korišćenja i Zaštita Privatnosti zajedno predstavljaju cjelokupan Ugovor Vas sa Druga Priča odnoseći se na Druga Priča Servis i Druga Priča Sajt. Slažete se da ovaj Ugovor ne dodeljuje nikakva prava niti ima pravno dejstvo ni na jednu osobu osim na Vas. Ovaj Ugovor se upravlja prema zakonima Bosne i Hercegovine i Vi prihvatate i slažete se sa time da u slučaju bilo kakvog spora sa Druga Priča ili u vezi Vašeg korišćenja Druga Priča Servisa i Sajta spor se rješava pod nadležnošću sudstva Bosne i Hercegovine.

Druga Priča može praviti naknadne izmjene u ovom Ugovoru i nakon načinjenih izmjena one odmah stupaju na snagu. Korišćenjem sajta odnosno pravljenjem narudžbi Vi se slažete sa svim nastalim promjenama ili dodacima u Ugovoru i stoga Vam savjetujemo da periodično posjetite ove stranice i utvrdite moguće nastale promjene kojima ste pravno obavezujući.

Napomena:

Ukoliko vaša lokacija nije u dijelu grada označenom na mapi, a želite dostavu

kontaktirajte nas na
062 365 145

Minimalna narudžba za besplatnu dostavu je 10,00 KM

Dostavu vršimo
Od ponedeljka do subote
Od 10h do 17h

Napomena:

Ukoliko vaša lokacija nije u dijelu grada označenom na mapi, a želite dostavu

kontaktirajte nas na
062 365 145

Minimalna narudžba za besplatnu dostavu je 10,00 KM

Dostavu vršimo
Od ponedeljka do subote
Od 10h do 17h

Napomena:

Ukoliko vaša lokacija nije u dijelu grada označenom na mapi, a želite dostavu

kontaktirajte nas na
062 365 145

Minimalna narudžba za besplatnu dostavu je 10,00 KM

Dostavu vršimo
Od ponedeljka do subote
Od 10h do 17h